Veel gestelde vragen

Kan ik geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen?
Ja, als u geen geld heeft voor zonnepanelen, kunt u dat ook lenen. Doordat de Nederlandse overheid garant staat kan dit tegen een zeer goedkoop rentetarief. Klikt u op de link voor meer informatie: https://www.svn.nl/particulieren/lening/duurzaamheidslening Wilt u persoonlijk advies dan kunt hierover informeren bij onze afdeling verkoop op telefoon nummer 013 of per email:

Krijg ik belastingvoordeel als ik zonnepanelen aanschaf?
Ja, als u een set zonnepanelen plaatst, ontvangt u direct belastingvoordeel. U wekt namelijk zelf energie op. Hierover betaalt u geen belasting in tegenstelling tot de energie van het energiebedrijf. Hierover betaalt u 12,9 cent belasting per kWh. Bij een gemiddeld gebruik van 3.500 kWh kan dit oplopen tot 451,50 euro per jaar. Neemt hiervoor contact op met onze verkoop afdeling op telefoon nummer 013

Welk onderhoud pleeg ik aan mijn zonnepanelen?
Om de opbrengst van uw zonnepanelen optimaal te houden is het belangrijk dat uw zonnepanelen goed onderhouden worden. Onderzoek wijst uit dat de opbrengst van panelen door vervuiling tot 8% kan teruglopen. Zonwinst kan u onderhoudscontracten aanbieden, waarmee u een 100% werking en daarmee opbrengst garandeert. Onderhoudscontract is inclusief: visuele jaarlijkse inspectie, Jaarlijkse reiniging zonnepanelen, Thermografie (warmtebeeld inspectie), Flash- en EL-testen van zonnepanelen.

Werken mijn apparaten wel goed op zonne-energie?
Uiteraard. De opgewekte energie wordt via een omvormer, die u op uw stopcontact aansluit, geschikt gemaakt voor uw apparaten in huis. Schijnt de zon niet, dan zit u niet opeens zonder stroom, want de omvormer heeft het overschot wat u op zonnige dagen heeft opgewekt teruggestuurd op het elektriciteitsnet. Op minder zonnige dagen kunt u deze energie gewoon weer gebruiken. In het vakjargon heet dit Salderen. U merkt er dus niets van, alléén in uw portemonnee.

Zonnepanelen in het bewolkte Nederland?
Jazeker! Zonnepanelen krijgen niet alleen energie van het felle zonlicht op een mooie zomerdag, maar ook gewoon van daglicht. De zon op de Griekse eilanden geeft maar 1,5 keer meer energie dan diezelfde zon in het bewolkte Nederland. En wolken houden slechts een deel van het zonlicht tegen. Anders zou u op bewolkte dagen niets kunnen zien! Kortom, zonnepanelen werken ook uitstekend op bewolkte dagen.

Heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen?
Nee, alleen bij gebouwen die vallen onder Monumentenzorg moet u een vergunning aanvragen bij het gemeentelijk bureau voor de monumentenzorg.

Hoe verdien ik mijn investering terug?
Investeren in zonnepanelen kost best veel geld, maar niet investeren kost u nóg meer geld. Met een set zonnepanelen bent u onafhankelijk van energiebedrijven waarvan de energieprijs maar blijft stijgen. Voorbeeld: U spaar tegoeden van zegge € 5.000 op de bank, leveren u 1.5% rente op jaarbasis. Zonnepanelen daarentegen leveren u 10-12% op!

Hoe verreken ik m'n verbruik & opbrengst met het energiebedrijf?
Zonnepanelen werken 's nachts niet, terwijl u wél energie verbruikt voor bijvoorbeeld de koelkast. Als uw set zonnepanelen voldoende vermogen heeft, zal deze overdag meer energie opleveren dan dat u op dat moment verbruikt. Uw koelkast werkt dan in de nacht op het overschot aan energie wat u overdag terug heeft geleverd aan het elektriciteitsnet. Overdag gaat de meter dus achteruit, 's nachts vooruit. Het verschil verrekent u automatisch met uw energiebedrijf.