Voordelen zonnepanelen

Een lagere energierekening
Met zonnepanelen wekt u zelf stroom op. Onafhankelijk van energieleveranciers, want de zon schijnt overdag altijd. En dat betekent gratis stroom. Als u stroom afneemt van uw energieleverancier krijgt u uiteindelijk de rekening gepresenteerd.

Waardestijging van uw huis
Dankzij de zonnestroom zal uw huis beter verkoopbaar worden tegen een hogere prijs. Bovendien krijgt uw huis een hoger energielabel. Als de nieuwe huiseigenaar geen prijs stelt op de panelen, dan verhuist u de zonnepanelen inclusief de subsidieregeling gewoon mee.

Belastingvoordeel op Zonnepanelen
Als u een set zonnepanelen plaatst, ontvangt u direct belastingvoordeel. U wekt namelijk zelf energie op. Hierover betaalt u géén belasting in tegenstelling tot de energie van het energiebedrijf. Hierover betaalt u 12,9 cent belasting per kWh. Bij een gemiddeld gebruik van 3.500 kWh kan dit oplopen tot 451,50 euro per jaar.

Zonnepanelen zijn beter voor het milieu
De zon is een onuitputtelijke bron van duurzame energie. Zonne-energie is niet schadelijk voor het milieu. Voorbeelden van duurzame energie zijn windmolens en zonnepanelen. Olie, kolen en gas zijn voorbeelden van energie die wel opraken én schadelijk zijn.